Ajo-ohje Nautelaan, korsusaunalle

 

Autolla Turusta:
Liedon aseman lähellä olevalle korsutuvan savusaunalle löytää helpointen, kun ajaa Turusta moottoritietä (9-tietä) Tampereelle päin moottoritien viimeiseen liittymään asti (Liedon aseman liittymä (kuva 1), eli noin 18 km Turusta Tampereelle päin; tullaan etelästä eli Turusta päin kuvan 2 keskellä olevaan liittymään). Moottoritieltä käännytään liittymän kautta oikealle, Liedon asemalle päin (tie nro 204). Sitten ajetaan oheisen kartan kuvien 3 ja 4 mukaisesti Liedon aseman läpi Vintalantielle.

 

Vintalantietä ajetaan noin 500 m ja käännytään vasemmalle KORSUTUPA - SAUNA -kylttien kohdalla (melkein kuvan 4 alareunan keskikohta). Osoite on Vintalantie 521, 21360 Lieto as. Varsinaisesta korsutuvasta ajetaan eteenpäin hiekkatietä suoraan ylös mäen päälle eli EI JÄÄDÄ KORSUTUVAN PIHALLE, jossa voi olla samaan aikaan jokin muu tilaisuus. Mäen päällä on savusauna, pukuhuone/oleskelurakennus (kartalla olevat kaksi rakennusta kuntoradan sisällä), uimalampi, tiilinen ulkogrilli ja ruokailukatos. OIKEA UNELMA KESÄSÄÄLLÄ !!!

Autolla Liedosta:
Vintalantie menee Liedon keskustasta Liedon asemalle. Eli jos tulee Liedon keskustan suunnasta (10-tieltä), niin käännytään Liedon keskustasta Liedon asemalle päin opasteiden mukaan ja käännytään sitten heti Liedon ”cityn” loputtua Vintalantielle ja ajetaan sitä 5.2 km (tai mennään opasteiden mukaan Liedon asemalle asti ja käännytään vasta sieltä Vintalantielle, jota ajetaan noin 500 metriä). Vintalantieltä käännytään oikealle KORSUTUPAAN (melkein kuvan 4 alareunan keskikohta). Varsinaisesta korsutuvasta ajetaan eteenpäin hiekkatietä suoraan ylös mäen päälle, jossa on savusauna, pukuhuonerakennus (kartalla olevat kaksi rakennusta kuntoradan sisällä), uimalampi, tiilinen ulkogrilli ja ruokailukatos.

Bussilla Turusta normaalilla föli-hinnalla:
Turun Puutorilta lähtee Liedon asemalle bussi nro 402 tai 403 (403 jatkaa Auraan asti). Bussi lähtee lauantaisin klo 14.50, 15:25, 16:00 ja 16:40 (kaksi ekaa ovat vuoro 402 ja kaksi viimeistä vuoro 403). Liedon aseman risteyksestä (Vintalantien ja Vanhan Tampereentien risteys; bussipysäkki nro 5105 (nimi: Vintalantie); kuva 4: ajo-aika Turusta noin 35 minuuttia) on runsas 500 m kävelymatka savusaunalle/korsulle. Soitto tarvittaessa 050-3725926, niin sinut voidaan hakea autolla Liedon aseman risteyksen linja-autopysäkiltä korsulle, jos tilaisuus on jo alkanut (ja jos joku on puhelimen kuuluvuusalueella...). Takaisin pääsee parhaiten illalla muiden kyydissä (ja myös bussipysäkki 5106 (nimi: Vintalantie) klo 18:25, 20:50 tai 22:15 lähtevällä bussilla). HUOM! Kun tulee Turusta Liedon asemalle päin, niin voi jäädä bussilla pois jo edeltävällä pysäkillä 5103 (Nimi: Nautelankoski) ja kävellä Nautelankoskentietä pitkin Nautelankoskelle ja siitä suoraan läpi ja mäkeä ylös Vintalantielle. Ja siitä sitten 50 m vasemmalle. Tämä on yhtä pitkä kävelyreitti, mutta vielä nätimpi kuin tietä pitkin käveltäessä.

KUVA 1:

 

KUVA 2:

 

KUVA 3:

 

KUVA 4:

Linja-auto tulee Liedon-asemalle etelästä Vanhaa Tampereen tietä pitkin kuvassa 4 mainittuun risteykseen.

 

TERVETULOA PAIKALLE !!!