Rannat ja uimahallit

YLEISTÄ SUOMEN NATURISTIPAIKOISTA

Suomessa on melko niukasti sellaisia virallisia paikkoja, joita voi suositella naturisteille.


UIMAHALLIT JA MUUT SISÄTAPAHTUMAPAIKAT

YRJÖNKADUN UIMAHALLI, HELSINKI

Helsingistä löytyy joka päivä auki oleva Yrjönkadun uimahalli, jossa oleskellaan ja uidaan alasti. Paikkaa ei kuitenkaan voi nimittää naturistiuimahalliksi, koska uimahallin tilat ovat aina eri aikaan varattuna eri sukupuolille. Yrjönkadun uimahallin osoite on Yrjönkatu 21, Helsinki. Puh. 09-3108 7401. Uimahalli on ihan ydinkeskustassa, Foorumin kauppakorttelin taka-alueella.

Unohtaa ei tietenkään sovi myöskään virallisten naturistiyhdistysten järjestämiä tilaisuuksia, joita pidetään säännöllisesti talvikausina.


UIMARANNAT

Suomessa on vain jokunen naturistiuimaranta. Seuraavassa niiden lyhyt esittely:

PIHLAJASAARI, HELSINKI

Helsingin Pihlajasaareen pääsee toukokuun puolivälistä elokuun loppuun asti säännöllisesti vähintään kerran tunnissa vesibussilla. Vesibussiyhteys lähtee Pihlajasaareen kesäaikana sekä Merisatamasta että Ruoholahdesta ja matka kestää noin 10 minuuttia. Liikennöitsijät eivät ota koiria veneisiin. Pihlajasaaressa on naturistirannalla grillauspiste ja uimalaituri. Ranta-alue on melko kivikkoista ja minkäänlaista varsinaista hiekkarantaa alueella ei ole, joten sitä ei voi suositella pienille lapsille. Kioskituotteet voi käydä ostamassa ei-naturistiranta-alueella olevasta kioskista. Yöpyminen on mahdollista teltalla varsinaisen naturistirannan välittömässä läheisyydessä.

YYTERI, PORI

Porin Yyterin naturistiranta on erinomaista hiekkadyynialuetta, joka soveltuu hyvin kaiken ikäisille naturisteille. Naturistirannalla ei ole varsinaisesti mitään palveluja, mutta muulla ranta-alueella on kaikki tarvittavat kioski/ravintolapalvelut. Samoin ranta-alue rajoittuu leirintäalueeseen, joten yöpyminen onnistuu hyvin ranta-alueen läheisyydessä. Ehdottomasti ykköspaikka Suomessa !!! Tietoa Yyteristä.

RUISSALO, TURKU

Turun epävirallinen, Ruissalon saaren, Saaronniemen leirintäalueen yhteydessä oleva Kolkannokan epävirallinen naturistialue on pienehkö rantakaistale, jolta löytyy myös hienoa hiekkaa oleva uimaranta, joka soveltuu kaiken ikäisille naturisteille. Rannalla ei ole mitään palveluita. Rannan yläpuolella kalliolla on vanha Turun kaupungin omistama pitsihuvila, joka on hyvin vähäisellä käytöllä. Opaste paikalle: Kävele Kolkannokkaan johtavaa kävelypolkua. Kun ylität pitkän sementtisen sillan, joka menee kaislaisen aukon yli, niin käänny heti sillan jälkeen vasemmalle kääntyvälle metsäpolulle. Kulje metsäpolkua pari sataa metriä, jolloin kierrät kalliota alhaalla puiden seassa, rannan läheisyydessä. Polku avartuu lopulta rantaan, ihan pienelle hiekkaranta-alueelle. Olet perillä. Ohessa myös Turun Kaupungin karttalinkki löytyy tästä.

HANGON TULLIRANTA

Parkkipaikka: Tulliniementie 1 kohdalta kääntyvä kapea tie.

Hangon kaupunki on perustanut naturistirannan Hangon Tulliniemeen yleisen uimarannan jatkeeksi. Päätös on määräaikainen tämän vuoden loppuun, minkä jälkeen kaupunki tekee jatkopäätöksen selviteltyään saamiaan kokemuksia. 

Ranta on hiekkainen dyyniranta hiukan Yyterin tapaan ja se sopii erittäin hyvin myös lapsille. Ravitsemus- ja saniteettipalveluita ranta-alueella ei ole. Parkkipaikalla on kuitenkin Cubamaya. 

Etäisyys Helsingistä on 126 km ja ajoaikaa on varattava 1t 40 min eli Hanko sopii päiväretkikohteeksi. Naturistiranta sijaitsee yleisen uimarannan takana Vapaasataman kaakkoispuolella ja sinne pääsee ajamalla Tulliniementie 1:n kohdalta hylätyn satamaradan yli menevää pikkutietä 100 m. Pysäköintipaikalta on 400 m kävely naturisteille tarkoitetulle alueelle, joka alkaa meriteiden korkean linjataulun kohdalta. Ajo Tullirantaan on opastettu myös Esplanaadin päästä Vapaasataman portilta.

Karttalinkki: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=NATURISTIRANTA&srs=EPSG%3A3067&y=6638664&x=271505&lang=fi

Ohessa lähestymisohje Tullirantaan:

Naturistirantaan on siis hieman kävelymatkaa Parkkipaikalta (kartalla "P").

Ohessa vielä kuva uimarannan päädyssä olevalta kalliolta:

Naturistirannan alue alkaa vasta tosiaan 500 m päästä tästä ranta-kalliosta eli vieläkin kauempaa kuin missä on punainen viiva.

Kuvassa olevan "Naturisti"-sanan "a"-kirjaimen yläpuolella näkyy pieni valkoinen pystysuuntainen viiva. Se on tosiasiassa iso merimerkki. Sen kohdasta eteenpäin alkaa naturistirannaksi tarkoitettu alue.